Jongvolwassenen- en ouderbegeleiding

Marjolein Ammerlaan-van den Ende

Marjolein Ammerlaan-van den Ende

Topsamen Tienercoaching

Website Marjolein

Telefoon: 015 202 4606

 

Wie ben je? 

Ik ben Marjolein Ammerlaan-van den Ende. Ik werk inmiddels ruim 17 jaar in het Voortgezet Onderwijs als docent, mentor en leerlingbegeleider. Vanuit dat werken met tieners kwam steeds meer de behoefte om ‘meer’ te doen. Ik zag veel leerlingen worstelen en vond mijn uitdaging in bekijken wat zo’n tiener nou eigenlijk nodig had. Van daaruit ben ik begonnen met het volgen van cursussen en opleidingen om dat ook op een professionele manier en met onderbouwing te kunnen doen. Want hoewel een onderbuikgevoel een goed kompas kan zijn, vaar ik het liefst op kennis en kunde.

Omdat begeleiding op school maar een klein deel dekt – het leven van een tiener is veel meer dan school- ben ik de coach-opleiding gaan doen. Eerst kindercoach, daarna familiecoach en daarmee was de stap naar TopSamen gemaakt.

 

Wat doe je binnen Kind in Praktijk? 

Ik begeleid, ondersteun en coach vooral tieners, en ook een beetje hun ouders. Ik bied ondersteuning bij het leren omgaan met faalangst of leren leren – de schoolse aspecten. Inmiddels ondersteun ik ook jongere kinderen en tieners bij hun welzijn en welbevinden. Goed voor jezelf leren zorgen is ontzettend belangrijk, maar ook heel moeilijk. Want hoe weet je wat er met je aan de hand is of wat je nodig hebt en dan ook nog; hoe organiseer je dat voor jezelf?

 

Waar word je blij van in relatie tot je werk bij Kind in Praktijk? 

Het leuke aan tieners vind ik hun eerlijkheid, ten aanzien van hun omgeving en over zichzelf. Met niets ontziende eerlijkheid een open gesprek voeren is ontzettend verhelderend. Tieners zetten je aan het denken, laten je lachen en geven een inkijkje in hun wereld. Ze zijn leergierig, staan open en zijn bereidwillig; de eens iets enthousiaster dan de ander. Door ze in hun waarde te laten en te respecteren waar ze op dat moment zijn, door open en zonder mening mee te kijken, weten ze zelf vaak heel goed hoe het ervoor staat en wat er moet gebeuren. De kunst aan mij om kritische vragen te stellen, voorzetjes te geven, te helpen incasseren en weer opstaan en aan te moedigen vol vertrouwen. Eigenlijk net als bij grote mensen – het zijn immers net mensen die tieners 😉

 

Wat vind je verder nog belangrijk dat genoemd wordt? 

Sinds kort werk ik ook met Kernvisie Methode, een methode voor kinderen met een rechts georiënteerde leerstijl. Een methode die erkenning geeft aan de kinderen die op een andere manier met informatieverwerking omgaan; respectvol en vol handvatten om het voor hen makkelijk te maken.

Overzicht Hulpverleners

Myra Withagen

Myra Withagen

TeamTopperstrainer, faalangst-reductietrainer, kindercoach

Myra Withagen

Myra Withagen

TeamTopperstrainer, faalangst-reductietrainer, kindercoach

Myra Withagen

Myra Withagen

TeamTopperstrainer, faalangst-reductietrainer, kindercoach

Myra Withagen

Myra Withagen

TeamTopperstrainer, faalangst-reductietrainer, kindercoach

Bezoekadres

Wateringsevest 9,
2611 AV Delft.

Contact

info@kindinpraktijk.nl
015 202 4606

KvK 61624713

BTW NL854418489B01

jeugdhulp

Pin It on Pinterest

Share This