Conditie, kracht, ademhaling en vechtsportcoaching

Donald Wijkniet

Donald Wijkniet

 

Website Donald

Telefoon: 015 202 4606

Wie ben je? 

Ik ben Donald Wijkniet. Ik ben 61 jaar, gescheiden en heb twee kinderen van inmiddels alweer 33. De rode draad in mijn leven is vechtsport en lesgeven. Gecombineerd met een tomeloze interesse in het menselijk gedrag.

Vanuit mijn vechtsport (karate) draag ik een aantal levenslessen mee. De eerste, misschien wel de belangrijkste, is “vecht nooit alleen”. Ik heb full-contact wedstrijden gedaan en heb die gevechten nooit alleen gedaan maar altijd heel bewust met de support van mijn trainer, coach en maatjes. Nooit alleen een gevecht aangaan maakt je letterlijk veel sterker. Een tweede les is dat als je iets echt wilt, je dat niet ‘half’ kunt doen. Een beetje aandacht helpt niet. Als je iets wilt of als je iets doet, moet je het goed doen, dus met alle aandacht. Sparren of een wedstrijd doen kan je tenslotte ook niet half doen. En tot slot (ik heb er wel meer..) timing en precisie. In een wedstrijd geldt dat niet altijd de sterkste wint. Wel diegene die heel precies en getimed een techniek plaatst. Net als in het echte leven is timing en precisie van groot belang.

Ik train inmiddels al bijna 50 jaar en geef daarvan ruim 40 jaar les. En mijn levenslessen neem ik mee in de coaching en training die ik doe. Je sterk voelen, je balans herstellen en daarvoor instrumenten hebben, is wat ik doe. In je kracht staan. Daarvoor gebruik ik ademhalingstechnieken en lessen uit de vechtsport. Ook deze zijn weer aangevuld met mijn levenservaringen zoals burn-out, stress etc. Bij alles wat er gebeurt heb je een keuze hoe je hiermee om gaat.

 

Wat doe je binnen Kind in Praktijk? 

In de lessen die ik verzorg voor Kind in Praktijk, merk ik dat de variatie die ik aanbied (conditie, kracht, ademhaling en vechtsport technieken) aanslaat.

 

Waar word je blij van in relatie tot je werk bij Kind in Praktijk? 

Ik ben geïnspireerd door de deelnemers en ben nieuwsgierig naar ieders ontwikkeling.

 

Wat vind je verder nog belangrijk dat genoemd wordt?

Wees jezelf. Je bent goed zoals je bent.

Overzicht Hulpverleners

Bezoekadres

Wateringsevest 9,
2611 AV Delft.

Contact

info@kindinpraktijk.nl
015 202 4606

KvK 61624713

BTW NL854418489B01

jeugdhulp

Pin It on Pinterest

Share This