Conditie, kracht, ademhaling en vechtsportcoacing

Donald Wijkniet

Donald Wijkniet

Donald Wijkniet

Donald Wijkniet

Wie ben je?
Ik ben Donald Wijkniet. 61 jaar, gescheiden en twee kinderen van inmiddels alweer 33. De rode draad in mijn leven is vechtsport en lesgeven. Gecombineerd met een tomeloze interesse in menselijk gedrag.
Vanuit mijn vechtsport (karate) draag ik een aantal levenslessen mee. De eerste, misschien wel de belangrijkste is “vecht nooit alleen”. Ik heb full-contact wedstrijden gedaan en heb die gevechten nooit alleen gedaan maar altijd heel bewust met de support van mijn trainer, coach en maatjes. Nooit alleen een gevecht aangaan maakt je letterlijk veel sterker. Een tweede les is dat iets dat je echt wilt, niet ‘half’ kunt doen. Een beetje aandacht helpt niet. Als je iets wilt of als je iets doet, moet jet het goed doen met alle aandacht. Sparren of een wedstrijd doen kan je tenslotte ook niet half doen. En tot slot (ik heb er wel meer..) timing en precisie. In de een wedstrijd geldt dat niet altijd de sterkste wint. Wel diegene die heel precies en getimed een techniek plaatst. Net als in het echte leven is timing en precisie van groot belang.
Ik train inmiddels al bijna 50 jaar en geef daarvan ruimt 40 jaar les. En mijn levenslessen neem ik mee in de coaching en training die ik doe. Je sterk voelen, je balans herstellen en daarvoor instrumenten hebben is wat ik doe. In je kracht staan. Daarvoor gebruik ik ademhalingstechnieken en lessen uit de vechtsport. Ook deze weer aangevuld met mijn levenservaringen zoals burn-out, stress etc. Bij alles wat er gebeurt heb je een keuze hoe hiermee om te gaan.

Wat doe je binnen Kind in Praktijk?
In de lessen die ik sinds kort verzorg voor Kind in Praktijk, merk ik dat de variatie die ik aanbied (conditie, kracht, ademhaling en vechtsport technieken) aanslaat.

Waar word je blij van in relatie tot je werk bij Kind in Praktijk?
Ik ben geïnspireerd door de deelnemers en ben nieuwsgierig naar ieders ontwikkeling.

Wat vind je verder nog belangrijk dat genoemd wordt?
Wees jezelf. Je bent goed zoals je bent.

Overzicht Hulpverleners

Bezoekadres

Michiel de Ruyterweg 31
2628 BA  Delft

Contact

info@kindinpraktijk.nl
015 202 4606

jeugdhulp

Pin It on Pinterest

Share This