Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

Voor meer informatie: info@kindinpraktijk.nl

tel: 015 202 4606

WAT IS INTEGRAL EYE MOVEMENT THERAPY (IEMT)?

IEMT is de afkorting van Integral Eye Movement Therapy. IEMT is een methode die kan helpen om terugkerende negatieve gevoelens en (denk)patronen of overtuigingen te doorbreken. Door middel van oogbewegingen worden patronen waar je in bent vastgelopen veranderd.

IEMT IS EEN GESCHIKTE METHODIEK VOOR O.A.

  • Neutraliseren van steeds terugkerende emoties en gevoelens
  • Stressreductie
  • Verwerking van ingrijpende levenservaringen
  • Behandeling van angst en depressie
  • Persoonlijke ontwikkeling

HOE WERKT IEMT?

  • Bij het werken met negatieve gevoelens wordt d.m.v. vragen teruggegaan naar de kern van het probleem. Je gaat terug naar de eerste keer dat je een bepaalde emotie hebt ervaren. Terwijl je aan de herinnering denkt maak je onder begeleiding  oogbewegingen. Hierdoor wordt het brein gedwongen om de herinnering los te koppelen van de emotie. Er ontstaat meer afstand, de herinnering wordt vager, en de emotionele lading verdwijnt. De herinnering wordt op een neutrale manier opgeslagen in het geheugen zal vanaf dat moment niet meer als negatief of lastig worden ervaren.
  • Bij het werken met identiteitsdelen onderzoeken we welke delen zijn blijven staan in de ontwikkeling van jouw identiteit en brengen hier door oogbeweging opnieuw beweging in. Er zal integratie plaatsvinden waardoor je dichter bij jezelf komt.
  • Bij last van een negatief zelfbeeld, kan met IEMT worden gewerkt aan het doorbreken van overtuigingen als bijvoorbeeld ‘ik ben niets waard’ of ‘Ik kan het niet’. Deze negatieve overtuiging kunnen met IEMT worden geneutraliseerd.

IEMT BIJ KIND IN PRAKTIJK

IEMT is een methodiek waarbij je werkt met 1 persoon. Voorafgaand aan de afspraak ontvang je specifieke informatie zodat je weet wat je kunt verwachten.

Door IEMT vindt er een diepgaande verandering plaats, die een positief effect heeft op hoe jij je voelt en dus hoe jij als mens in het leven staat.

Overzicht Aanbod

Media gebruik bij kinderen en jongeren

      Kinderen en jongeren kunnen niet naar school of opvang en hebben minder mogelijkheden om zich buiten te vermaken. Daardoor zullen ze vaker achter een beeldscherm kruipen, bovendien moeten ouders ook thuis werken. De vraag is: Hoe ga je handig om...

Wat kun je thuis met de kinderen doen?

      Hieronder staan een aantal tips die je samen met de kinderen kunt doen tijdens de lockdown. Een aantal zijn ook zeer geschikt voor het reduceren van prikkels, zoals het kleien, werken met brooddeeg en het maken van een foccacia.Tips  Kun je niet...

Bezoekadres

Wateringsevest 9,
2611 AV Delft.

Contact

info@kindinpraktijk.nl
015 202 4606

KvK 61624713

BTW NL854418489B01

jeugdhulp

Pin It on Pinterest

Share This