EMDR

EMDR staat voor ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Letterlijk is dit ‘het verminderen van spanning door oogbewegingen en het opnieuw verwerken’. We zullen kort uitleggen hoe dit werkt en wanneer je hier baat bij kan hebben.

EMDR kan worden ingezet wanneer je iets hebt meegemaakt wat veel impact op je heeft gehad en nog steeds heeft. Telkens als je er aan denkt, krijg je een akelig gevoel. Dit akelige gevoel noemen we spanning. Eigenlijk is de herinnering aan wat je hebt meegemaakt niet helemaal goed opgeslagen in je hersenen, waardoor de spanning weer opkomt. EMDR wordt veel ingezet bij traumatische ervaringen.

EMDR is een onderdeel van een psychologische behandeling. Samen met een psycholoog ga je op zoek naar de herinnering die je nog zoveel spanning geeft. Wanneer we dit helder hebben, kunnen we door oogbewegingen de spanning van deze herinnering afhalen. Misschien vind je dit een raar idee, en dat is het ook wel, maar het werkt goed en snel. Ook is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan waarin is aangetoond dat het werkt. Als je meer wil weten over EMDR, dan kan je het beste even kijken op www.emdrkindenjeugd.nl.

EMDR kan worden ingezet bij kinderen (vanaf 2 jaar), bij jongeren en volwassenen.
Helma Winkler en Lilian Regeer verzorgen binnen Kindinpraktijk de EMDR.

Bekijk voor meer informatie de pagina van ons expertiseteam angst, depressie, trauma.

Heeft u vragen of wilt u extra informatie neem dan contact met ons op via 015-2024606 of stuur een mail naar: info@kindinpraktijk.nl.

Overzicht Aanbod

Media gebruik bij kinderen en jongeren

      Kinderen en jongeren kunnen niet naar school of opvang en hebben minder mogelijkheden om zich buiten te vermaken. Daardoor zullen ze vaker achter een beeldscherm kruipen, bovendien moeten ouders ook thuis werken. De vraag is: Hoe ga je handig om...

Wat kun je thuis met de kinderen doen?

      Hieronder staan een aantal tips die je samen met de kinderen kunt doen tijdens de lockdown. Een aantal zijn ook zeer geschikt voor het reduceren van prikkels, zoals het kleien, werken met brooddeeg en het maken van een foccacia.Tips  Kun je niet...

Bezoekadres

Wateringsevest 9,
2611 AV Delft.

Contact

info@kindinpraktijk.nl
015 202 4606

KvK 61624713

BTW NL854418489B01

jeugdhulp

Pin It on Pinterest

Share This