Vaktherapeut Spel & ouderbegeleiding, Theraplay practitioner i.o.

Milou de Koning

Milou de Koning

 

Telefoon: 015 4606

Wie ben je?

Ik ben Milou de Koning. Ik ben speltherapeut en geef Theraplay bij Kind in Praktijk. Buiten mijn werk om vind je mij het liefste op mijn motor een grote tourrit maken, schilderend aan verschillende projecten tegelijkertijd of uren bordspelletjes spelen.

 

Wat doe je binnen Kind in Praktijk?

Speltherapie, Theraplay en ouderbegeleiding.

 

Waar word je blij van in relatie tot je werk bij Kind in Praktijk?

Ik word blij van het samenwerken met de kinderen en de ouders.

Met de kinderen ga ik in de spelkamer aan de slag met hun verhaal en hun vragen. Door een combinatie te maken van het cliënt-centered werken met mindfulness, systeemtheoretische invalshoeken, psycho-educatie en nog veel meer stromingen wordt er een passend plaatje gemaakt voor wat het kind op dat moment nodig heeft in de ondersteuning en begeleiding.

Met de ouders ga ik aan de slag hoe zij de thema’s die in de spelkamer naar voren komen, kunnen verwerken, inzetten en mee aan de slag kunnen thuis.

En dan nog het stukje samen, ouders en hun kind, middels Theraplay.

Met z’n allen in de spelkamer om samen te werken en samen te werken aan het versterken van de hechting en verbinding tussen ouder en kind. Deze sessies worden gefilmd en met behulp van de beeldcommunicatiemethodiek besproken met de ouders. Uit deze filmbeelden komen weer concrete handvatten en tools voor ouders om thuis in te zetten om de afstemming, communicatie en het samen zijn te versterken.

 

Wat vind je verder nog belangrijk dat genoemd wordt?

Vergeet niet te spelen, de wereld is soms al serieus genoeg!

Overzicht Hulpverleners

Bezoekadres

Wateringsevest 9,
2611 AV Delft.

Contact

info@kindinpraktijk.nl
015 202 4606

KvK 61624713

BTW NL854418489B01

jeugdhulp

Pin It on Pinterest

Share This